Haftayı San Jose'de düzenlenen Mubadala Silicon Valley Classic WTA turnuvasında geçiren Yunan tenisçi Maria Sakkari, Venüs Williams karşısında 6-4, 7-6'lık set sonuçlarıyla kazanarak yarı finale yükseldi.

Dünya 49 numarası Sakkari, 1 saat 43 dakika süren mücadele sonunda kazanan taraf olurken, aynı zamanda Venüs'e karşı korta çıktığı üçüncü maç sonunda rakibini ilk kez mağlup etmiş oldu.

2018'in en yüksek performans sergilediği dönemlerden birini geçiren Maria Sakkari, ilk iki turdaki rakipleri Christina McHale ve Timea Babos karşısında da set kaybı yaşamadan kazanmasını bilmişti.

Maç boyunca az basit hata yapan ve özellikle baseline performansıyla dikkat çeken Yunan tenisçi, ürettiği 21 winner ile Venüs'e bu kategoride de üstünlük kurmayı başardı.

Maçın ardından yaptığı konuşmada Venüs Williams'ı ''Efsane'' olarak nitelendiren Maria Sakkari, kendi performansı hakkında ise ''Oynadığımız ilk iki maçla kıyaslarsam, bu maç öncesi kendimi onunla başa baş mücadele etmeye daha hazır hissediyordum. Çok iyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum. Belki servislerim istediğim seviyede değildi ama özellikle baseline'da çok başarılıydım. Savaşmayı asla bırakmadım ve kazanacağıma inandım'' şeklinde konuştu.

Maria Sakkari, Mubadala Silicon Valley Classic'teki yarı final müsabakasında ev sahibi raketlerden Danielle Collins ile oynayacak.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net