ATP Dünya Turu takvimine bu yıl giriş yapan Antalya Open’da tek erkeklerde finalinde Yuichi Sugita ile Adrian Mannarino yarın kariyerlerindeki ilk kupa için korta çıkacaklar.

Antalya'daki yarı final ilk maçında Yuichi Sugita ile Marcos Baghdatis karşı karşıya geldi. Sabah saat 10.00’da yüksek sıcaklık altında başlayan karşılaşmada ilk set 6-3 ile Japon raket Sugita’ya gitti. İkinci sette her iki tenisçi de kendi servis attığı oyunlarına tutundu ve set tie-break’e gitti. Tie-break’te rakibine 9-7'lik üstünlük kuran 2006 Avustralya Açık finalisti, böylece setlerde durumu eşitledi. Final setinde Sugita 4-1 öndeyken, Baghdatis yaptığı forehand vuruşunun ardından bir anda kendini yere bıraktı ve sonrasında da maça devam edemedi. Baghdatis’in sıcağın da etkisi ile bu noktada maçtan çekilmesi ile birlikte bir anda kendini finalde bulan Sugita kariyerinin ATP seviyesindeki ilk finaline Antalya Open’da ulaşmış oldu.

Baghdatis'in yakaladığı servis kırma puanlarının tamamını savunan (4/4) Sugita maçı 6 ace ile tamamlarken, dünya eski 8 numarası Baghdatis ise maçı 20 ace ile tamamladı, ancak bu sayı final için yeterli olmadı. 

Günün ikinci yarı finalinde ise İtalyan Andreas Seppi ile Fransız Adrian Mannarino karşı karşıya geldi. 1 saat 34 dakika süren maçı 6-4’lük iki set sonucunda kazanan Fransız raket bu sezonki ilk, kariyerindeki  üçüncü finaline Antalya’da yükselmiş oldu. Kariyerinde ilk kez çim kortta finaline yükselen Mannarino, daha önceki iki finaline ise sert kortta ulaşmıştı.

Daha önce hiçbir turnuvada karşı karşıya gelmeyen Yuichi Sugita ve Adrian Mannarino ilk maçlarını kariyerlerindeki ilk kupaları için oynayacaklar. 1 Temmuz Cumartesi günü oynanacak final maçı saat 17.30’da başlayacak.


Eren Andaç, Tenisdunyasi.net - Foto: Gökhan Taner