UTEM kortlarında süren TEB İzmir Cup'ta üçüncü günde dramatik bir maç oynandı. Salı günü başlayan ancak akşamüstü bastıran yağmur nedeniyle ertesi güne sarkan ilk tur maçında Stefanos Tsitsipas, Blaz Kavcic'i 6-4, 7-6'lık skorla geçmeyi başardı. İlk gün 5-4, 30/40'ta yarıda kalan maç, ikinci günde set puanından devam ederken, dünya gençler sıralamasının 1 numarasında Tsitsipas, seti tamamlayarak servisiyle ikinci sete başladı. 

Kavcic ve Tsitsipas'ın ikişer kez servis kırdığı bu setin sonunda 18 yaşındaki Yunan raket maç puanı yakaladı. Ancak puanı oynarken geri çizgide yan koşu esnasında bileğini burkarak acı içinde yere yuvarlandı. Anında kortta müdahale edilen Tsitsipas, acıyla kıvranmasına rağmen, ayağına bandaj yaptırıp maça devam etti. Korta "6-5, berabere" skoruyla dönen Tsitsipas, rakibinin çift hatasıyla bir maç puanı daha elde etti ama değerlendiremedi. 


Yürümekte zorlanarak oynadığı üç puan sonunda skor 6-6 olunca herkesin maçı bırakacağını tahmin ettiği Stefanos, tie-break'i de oynamaya karar verdi. Blaz Kavcic'e karşı topları backhand'de almaya çalışan ve direkt hücuma giden Tsitsipas, kısıtlı hareket kabiliyetine karşın 3-3'ten sonra üst üste puan vuruşlarıyla oyunu 6/3 yaptı. İki maç puanı daha kaçıran Yunan oyuncu, oynadığı beşinci maç puanını smaçla bitirerek maçtan galip ayrıldı.

Sağ ayağında ciddi bir şişlik oluşan ve kortu seke seke terk eden Stefanos Tsitsipas, ikinci tur maçına çıkabilirse, karşısında 4 numara Kimmer Coppejans'ı bulacak.