WTA Premier kategorisindeki St. Petersburg Ladies' Trophy ikinci turunda 3 numaralı seri başı Caroline Garcia'yı 4-6, 7-6(6), 7-6(5)'lik setlerle geçen 18 yaşındaki Elena Rybakina elemelerden geldiği turnuvada çeyrek finale yükseldi.

İlk turda İsviçreli Timea Bacsinszky'yi geçen dünya 457 numarası, ilk seti kaybettikten sonra ikinci sette iki kez servisini kırdırmasına rağmen maçtan kopmadı. Tie-break oyununda ilk dört puanı kaybeden Rybakina, 6-5 gerideyken bir maç puanı kurtardı ve maçı final setine taşımayı başardı.

Final setinde 5-4 öndeyken maç için attığı servisi kaptıran Rus raket, seti tie-break ile noktalayarak dünya 7 numarası Caroline Garcia'yı yaklaşık iki buçuk saat sonunda mağlup etti ve tur seviyesindeki ikinci turnuvasında çeyrek finale yükseldi.

ZVONAREVA SALLADI ANCAK YIKAMADI

Sakatlığın ardından tura tekrar ısınmaya çalışan ve wild card ile St. Petersburg'da boy gösteren dünya eski 2 numarası Vera Zvonareva, geçtiğimiz yılın Fransa Açık şampiyonu Jelena Ostapenko'ya karşı ilk sette 5-3 öne geçmesine rağmen 7-6(6), 6-3'lük setlerle mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Avustralya Açık sonrası kariyerinin en yüksek sıralaması olan 6. basamağa yükselen Ostapenko, agresif bir oyun sergileyerek rakibinin 3 winnerına karşı 35 puan vuruşu kaydetti.

Günün bir diğer mücadelesindeyse 8 numaralı seri başı Daria Kasatkina Fransız Alizé Cornet'yi 6-2, 6-1'lik setlerle mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net