Fransa Açık'ta tek kadınlarda son şampiyon Barbora Krejcikova, 2 numaralı seri başı olduğu turnuvanın birinci turunda ev sahibi 19 yaşındaki Diane Parry'ye 1-6, 6-2, 6-3'lük üç sette yenilerek Paris'e veda etti.

İlk seti 6-1 kazandıktan sonra ikinci sete de servis kırarak başlayan ve 2-0 öne geçen Krejcikova avantajını koruyamadı ve 45 basit hata yaptığı maçta korttan yenik ayrılmaktan kurtulamadı.

Çek tenisçi bu sonuçla, 2005'te Anastasia Myskina ve 2018'de Jelena Ostapenko'dan sonra tek kadınlarda son şampiyon unvanıyla Fransa Açık'a birinci turda veda eden üçüncü tenisçi oldu.

2019'da, henüz 16 yaşındayken Roland Garros kortlarında gördüğü ikinci turla on yıl önce Michelle Larcher de Brito'dan beri Fransa Açık'ta maç kazanan en genç tenisçi olan Parry, aynı yıl ITF Junior Dünya Şampiyonu seçilmişti.

Fransız tenisçinin ikinci turdaki rakibi Camila Osorio oldu.

5 NUMARA DA GİTTİ

Tek kadınlarda seri başı raketlerin vedaları 5 numara Anett Kontaveit ile devam etti. Avustralyalı Ajla Tomljanovic, 7-6(5), 7-5'lik setlerle Kontaveit'i turnuva dışına itti.

Kontaveit 7 ace ve 30 puan vuruşu kaydedip ilk servisinden %76 ile puan çıkarsa da yaptığı 40 basit hatayla korttan mağlup ayrılan taraf oldu.

Tomljanovic'in ikinci turdaki rakibi ise Varvara Gracheva oldu.