Charleston'da düzenlenen Volvo Car Open turnuvasında son şampiyon ve bu yılın Indian Wells finalisti Daria Kasatkina, çeyrek finalde Julia Goerges'e 6-4, 6-3'lük setlerle mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Maçta etkili bir servis grafiği ortaya koyan Alman raket, kaydettiği 9 acein yanı sıra ilk servislerinden %84 ile puan çıkardı ve hanesine yazdırdığı 33 puan vuruşuyla Charleston'da kariyerinin ilk yarı finaline ulaştı.

Julia Goerges, maç sonrası yaptığı açıklamada "Maçın anahtarı sabırlı olmak ve agresif oynamak için gerekli fırsatları beklemekti. [Kasatkina] kortta harika hareket ediyor ve içeri girdiğinde topa çok iyi açılar ve yükseklik verebiliyor. Bunu yapmasını engellemeye çalıştım ve işe yaradığı için mutluyum." diye konuştu.

Goerges yarı finalde, Anastasija Sevastova ve Kristyna Pliskova arasındaki çeyrek final eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.

Öte yandan günün diğer mücadelelerinde Fransız Alize Cornet vatandaşı Caroline Garcia'yı mağlup ederek çeyrek finale yükselirken, geçtiğimiz yılın Amerika Açık finalisti Madison Keys ikinci sette iki maç puanından yararlanamadığı mücadelede Bernarda Pera'yı 6-2, 6-7(5), 7-5'lik setlerle mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.