Avustralya Açık 2017 tek kadınlar şampiyonu Serena Williams kendini tura dönmeye hazır hissetmediğini belirterek 2018'in ilk Grand Slam'inden çekildi.

Nisan 2017'den bu yana hamileliği nedeniyle kortlardan uzak kalan ve Eylül'de bebek sahibi olan 23 kez Grand Slam şampiyonu raket, Margaret Smith Court'un 24 tekler Grand Slam şampiyonluğu rekorundan yalnızca bir kupa uzakta.

Geçtiğimiz yıl 7 haftalık hamileyken Avustralya Açık'ta tekler şampiyonluğuna ulaşan Williams, "Abu Dabi'de korta çıktığımda yaklaşmama rağmen hala istediğim seviyede olmadığımı fark ettim." diye konuştu.

ABD'li raket, Abu Dabi'de düzenlenen Mubadala Dünya Tenis Şampiyonası'nda Jelena Ostapenko'yala bir gösteri maçında karşılaşmış ve korttan mağlup ayrılmıştı.

Turnuva direktörü Craig Tiley ise Serena Williams'ın turnuvada yarışmak için elinden gelen bütün çabayı gösterdiğini belirterek, "[Serena Williams] Kazanmak için kendisini en iyi şekilde hazırlamak istiyor. Bu nedenle kararını vermeden önce son dakikaya kadar bekledi." diye konuştu.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net