Sezonun son Grand Slam'inde son şampiyon isim turnuvaya çeyrek finalde elveda dedi. Geçen sene aynı turda mağlup ettiği Letonyalı Sevastova karşısında bu sefer hiçbir varlık gösteremeyen ev sahibi tenisçi 1 saat 25 dakika sonunda yenilerek turnuvaya son 8 turunda veda etti.

Maç boyunca bilhassa ikinci servislerinde büyük sorun yaşayan ve ikinci servislerinden yalnızca %11 oranında puan çıkartan Stephens 28 basit hata ile de bir anlamda Letonyalı rakibinin işini kolaylaştırdı.

Amerika Açık'ta üçüncü kez üstüste çeyrek final oynayan ve bu sene ilk kez yarı finale adını yazdıran Sevastova bu galibiyetle birlikte hem Stephens'ten geçen senenin rövanşını aldı hem de bu turnuvada son 4'e kalan ilk Letonyalı tenisçi olmayı başardı.

Maçtan sonra verdiği röportajda yenildiği için son derece üzgün olduğunu söyleyen dünya 3 numarası "Mental ve fiziksel olarak bir türlü bağlantı kuramadım, hava sıcaklığı da bugün bana pek yardımcı olmadı" ifadelerini kullandı.

Kariyerinin ilk grand slam yarı finaline yükselen Anastasija Sevastova bu turda Serena Williams/Karolina Pliskova galibi ile oynayacak.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net