2017'de ilk kez düzenlenen ve dünyanın yedi çim kort turnuvasından biri olan Turkish Airlines Antalya Open’da kupaya uzanan Yuichi Sugita, bu yıl Guido Pella  ile karşılaştığı ilk tur maçında 6-4 3-6 ve 6-4’lük setlerle galibiyete uzandı.

Tam dört kez servis kırma puanı karşılayarak açılış setini hanesine yazdıran 7 numaralı seribaşı Sugita, ikinci sete Arjantinli rakibine servis kaptırarak giriş yaptı. Break avantajını ele geçirdikten sonra Japon rakete şans tanımayan Pella, setlere denge getirmeyi başardı.

Karar seti ise karşılıklı kazanılan dominant servis oyunlarıyla geçti. 5-4’e kadar iki raket de servislerine tutunurken, onuncu oyunda yakaladığı ilk servis kırma ve maç puanını değerlendirmeyi başaran Sugita, maraton mücadelenin kazananı oldu.

Sadece üç kez servis kırılan ve iki oyuncunun da iyi servis performansı sergilediği mücadele sonunda Yuichi Sugita; ace ve kazanılan toplam puanlar gibi kategorilerde Guido Pella’nın gerisinde kalsa da, ilk servislerinden yüzde 83’le puan çıkarmayı başararak rakibini saf dışı bıraktı.

TARO DANIEL’DEN ERKEN VEDA

Antalya’ya son İstanbul Open şampiyonu unvanıyla gelen Taro Daniel, henüz açılış turunda Guillermo Garcia Lopez’e kaybederek turnuvaya veda etti.

İlk seti 6-4’lük skorla Garcia Lopez’e kaptıran, ikinci sette ise servis kırdırarak 4-1 yenik duruma düşen Japon raket Daniel, korta yansıttığı büyük direnç ile seti tiebreak’e taşıdı ve 9/7’lik skorla maça denge getirdi.

İlk iki sete kıyasla servis oyunlarının dahasağlam oynandığı karar setinde ise ilk kırılan taraf karşılaşmanın en kritik anında Daniel oldu. Dokuzuncu oyunda İspanyol rakete servisini kırdıran dünya 87 numarası Daniel, 6-4 6-7 ve 6-4’lük skorlarla korttan yenik ayrıldı.

Turkish Airlines Antalya Open’da günün korta çıkan diğer önemli raketleri ise Pierre Hughes Herbert, Marcos Baghdatis ve Dusan Lajovic oldu. Fransız raket Herbert’in Delbonis’i iki sette, Sırp tenisçi Lajovic’in ise Horanski’yi üç sette mağlup ederken; Kıbrıslı Baghdatis ise Kavcic karşısında 7-6 6-3 ile mağlup oldu.



Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net