21 yaşındaki Sofia Kenin, Avustralya Açık finalinde dünya eski 1 numarası Garbiñe Muguruza'yı 4-6, 6-2, 6-2'lik üç sette mağlup ederek kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonluğuna ulaştı.

İki kez Grand Slam şampiyonu Muguruza ilk settte servis kırarak 4-2 öne geçse de üstünlüğünü koruyamadı ve Kenin eşitliği sağladı. İspanyol raket tekrar servis kırarak ilk seti alsa da rakibi ikinci ve üçüncü setleri 6-2'lik skorla hanesine yazdırarak şampiyonluğa ulaştı.

Kenin, iki saati aşan mücadelede rakibinin neredeyse yarısı (23-45) kadar basit hata kaydederek Daphne Akhurst kupasını kazanmayı başardı.

Hayalinin gerçek olduğunu söyleyen ABD'li raket, "Birinci seti kaybetmek yıkıcıydı. Ancak nihayetinde iki kez Grand Slam şampiyonluğu yaşamış bir tenisçiyle oynuyordum. İlk seti unutmam ve kendime inanmaya devam etmem gerekiyordu." diye konuştu.

Kenin bu sonuçla 2008'de şampiyonluğu elde eden Maria Sharapova'dan bu yana Avustralya Açık kazanan en genç raket olurken dünya sıralamasında da 7. sıraya yükseldi.