Dünya 44 numarası Estonyalı Kaia Kanepi karşısında 6-2 ve 6-4'lük setlerle kaybeden Simona Halep, New York macerasını erken tamamladı.

Bu sezon Roland Garros'ta grand slam hasretine son veren dünya 1 numarası Halep, Kanepi karşısında servis oyunlarında yaşadığı sıkıntının kurbanı oldu. Toplamda beş kez rakibine servis kaptıran ve ilk servislerinden sadece yüzde 59'la puan çıkaran Romen raket, daha önce hiç final göremediği Amerika Açık'ta bir kez daha hayal kırıklığı yaşadı.

Amerika Açık öncesi Montreal'de kupaya uzanan, Cincinnati'de ise final oynama başarısı gösteren Simona, New York'a son 10 maçında elde ettiği dokuz galibiyetle gelmişti.

33 yaşındaki Kaia Kanepi'nin elde ettiği büyük galibiyet, açık dönemde ilk kez bir dünya 1 numarasının Amerika Açık'a ilk turda veda etmesine sebep olurken, aynı zamanda kariyerinin 34. grand slam'ini oynayan Simona Halep'e, 12. ilk tur yenilgisini tattırmış oldu.

Karşılaşmanın ardından yaşadığı üzüntüyü saklamayan dünya 1 numarası, ''Kariyerimin hiçbir döneminde Amerika Açık'ta en iyi tenisimi oynayamadım. Çeyrek final, yarı final gördüğüm zamanlarda bile... Bugün de en iyi oyunumu korta yansıtamadım. Her puan için elimden geldiğince savaştım ama en iyi oyunumla kortta değildim'' şeklinde konuştu.

Kariyerinin son demlerini yaşarken, en büyük galibiyetlerinden birine imza atan Kaia Kanepi, ikinci turda genç İsviçreli Jil Belen Teichmann ile karşı karşıya gelecek.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net