Amerika Açık'ta 3 numaralı seri başı Nicole Melichar/Xu Yifan çiftini 6-4'lük iki setle geçen Laura Siegemund ve Vera Zvonareva şampiyonluğa ulaştı.

İlk sete hızlı giren ve iki kez servis kırarak 5-1 öne geçen Siegemund/Zvonareva ikilisi daha sonra vites düşürseler de altıncı set puanlarında ilk seti hanelerine yazdırmayı başardılar. İkinci setin hemen başında servis kıran ikili avantajlarını setin sonuna kadar koruyarak kupaya uzandı.

Beraber ilk defa oynayan Siegemund/Zvonareva tandemi, %73 ile buldukları ilk servislerinden %80 ile puan çıkarmayı başardılar. 

İkili böylelikle 7 numaralı seri başı Azarenka/Kenin ve son şampiyon 2 numaralı seri başı Mertens/Sabalenka çiftleriyle birlikte üç seri başı tandemi geçerek zafere ulaşmış oldular.

Bu sonuçla Laura Siegemund ilk majör şampiyonluğunu kazanırken, dünya eski 9 numarası Zvonareva 2006'da Natalie Dechy ile kazandığı kupadan 14 yıl sonra ikinci Amerika Açık, 2012 Avustralya Açık ile birlikte ise toplamda üçüncü çiftler Grand Slam şampiyonluğunu elde etti.