Termometrelerin 35 dereceyi gösterdiği Amerika Açık ikinci gününde 6 numaralı seri başı Novak Djokovic, Macar rakibi Michael Fucsovics'i 6-3, 3-6, 6-4, 6-0'lık dört sette geçerek ikinci tura yükseldi.

İlk iki set paylaşıldıktan sonra üçüncü sette servis kırdıran Djokovic, mücadeleden kopmadı ve adını ikinci tura yazdıran taraf oldu.

Dünya 41 numarası Fucsovics ise puan vuruşlarında rakibine 33-30 üstünlük kurmasına karşın yaptığı 40 basit hatayla mağlup olmaktan kurtulamadı.

Wimbledon şampiyonu Novak Djokovic ikinci turda ABD'li Tennys Sandgren ile karşı karşıya gelecek.

WOZNIACKI ZORLANMADI

Simona Halep'in elenmesiyle kadınlar ana tablosunda kalan en yüksek sıralamalı raket olan Caroline Wozniacki, Avustralyalı Samantha Stosur'u 6-3, 6-2'lik setlele geçerek adını ikinci tura yazdırdı.

Agersif bir oyun sergileyerek 8 ace ve 25 puan vuruşu kaydeden Stosur, yaptığı 32 basit hatayla yenilmekten kurtulamazken, bu yıl Avustralya Açık'ta kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonluğunu elde eden Danimarkalı raket ikinci turda Lesia Tsurenko'nun rakibi oldu.

Öte yandan 4 numaralı seri başı Angelique Kerber de ilk sette zor anlar yaşadığı mücadelede Rus Margarita Gasparyan'ı 7-6(5), 6-3'lük setlerle geçerek ikinci tura yükseldi.