22 numaralı seri başı Maria Sharapova, 10 yıl sonra ilk karşılaşmalarında İsviçreli Patty Schnyder'ı 6-2, 7-6(6)'lık iki sette geçerek Amerika Açık'ta adını ikinci tura yazdırdı.

Daha önce sekiz kez karşı karşıya gelen ikili son olarak 2008'de Roma'da birlikte korta çıkmıştı. İki tenisçinin arasındaki mücadelelerde Rus raketin 8-1'lik üstünlüğü bulunuyor.

39 yaşındaki Patty Schnyder, 2008 yılında Amerika Açık'ta çeyrek finale yükselmişti. 2011'de tenise veda eden dünya eski 7 numarası, 2015'te kortlara dönmüş ve Amerika Açık'ta üç eleme maçını kazanarak ana tabloda yerini almıştı.

Mücadele boyunca 22 puan vuruşu ve 46 basit hata kaydeden 2006 şampiyonunun ikinci turdaki rakibi, Rumen Sorana Cirstea oldu.

Öte yandan kadınlarda günün bir diğer beklenen mücadelesinde Jelena Ostapenko, Andrea Petkovic'i 6-4, 4-6, 7-5'lik üç sette geçerek ikinci tura yükselirken, geçtiğimiz yılın yarı finalisti CoCo Vandeweghe ise Belçikalı Kirsten Flipkens'a iki sette mağlup olarak turnuvaya birinci turda veda etti.

FEDERER İKİNCİ TURDA

Roger Federer, ilk tur mücadelesinde Japon Yoshihito Nishioka'yı 6-2, 6-2, 6-4'lük setlerle geçerek ikinci tura yükseldi.

Çok etkili bir servis performansı gösteren İsviçreli raket, 14 ace kaydederken ilk servislerinden de %78 ile puan çıkardı.

Amerika Açık'ta beş şampiyonluğu bulunan İsviçreli raket ikinci turda Fransız Benoît Paire ile karşı karşıya gelecek.