Maria Sharapova, Anastasia Sevastova’yı iki sette geçerek, Avustralya Açık’ta adını üçüncü tura yazdırdı.

İlk turda Tatjana Maria karşısında rahat bir galibiyet alan Masha, Letonyalı rakibi Sevastova karşısında ise 6-1 ve 7-6’lık setlerle güldü.

Rus raket, 2017 Amerika Açık’ın son 16 turunda ilk seti kazanmasına rağmen kendisini turnuvanın dışına iten Sevastova karşısında, 1 saat 23 dakika kortta kaldı ve puan vuruşlarındaki 30’a 6’lık büyük üstünlüğüyle maçtan galip ayrıldı. Sharapova ayrıca maç boyunca oyuna soktuğu ilk servislerinden de yüzde 82 ile puan çıkardı.

2017’yi Tianjin’de yaşadığı tek şampiyonlukla kapatan Maria Sharapova, şampiyonluk hedefiyle geldiği Avustralya Açık’ta, üçüncü turda Angelique Kerber ile karşı karşıya gelecek.

MUGURUZA TAMAM, PLISKOVA DEVAM

Avustralya Açık’on dördüncü gününde kadınlar ana tablosunda dünya 3 numarası Garbine Muguruza ve 6 numara Karolina da korta çıkan isimler arasındaydı.

Muguruza, ikinci turda Tayvanlı Su-Wei Hsieh karşısında boy gösterirken, Pliskova ise Brezilyalı Haddad Maia ile oynadı.

2018’i sakatlık problemleriyle açan ve hem Sydney hem de Brisbane’de maçlarını tamamlayamadan turnuvadan çekilmek zorunda kalan İspanyol raket, Hsieh’e ilk seti tie-break’le kaptırdıktan sonra ikinci seti de 6-4’l yitirdi ve Avustralya Açık’a erken veda etti.

Çek raket Pliskova ise Haddad Maia karşısında antrenman havasında bir karşılaşma oynadı. Dünya 70 numarası karşısında yalnızca 46 dakika kortta kalan Pliskova, 6-1 ve 6-1’Lik skorlarla korttan galip ayrılan taraf oldu. Pliskova, üçüncü turda vatadaşı Lucie Safarova’nın karşısına çıkacak.

Kadınlar ana tablosunda korta çıkan raketler arasında en dikkat çeken galibiyetlerden birine de Madison Keys imza attı. Dünya 92 numarası rakibi Alexandrova’yı adeta korttan silen Keys, ilk seti bagelle hanesine yazdırdıktan sonra ikinc seti de 6-1’le kazandı ve 43 dakikada adını Avustralya Açık üçüncü turuna yazdırdı.

Öte yandan dördüncü günün sabah seansında Angelique Kerber Vekic’i, Aga Radwanska Tsurenko’yu, Strycova ise Arrubarrena’yı geçerek yoluna devam eden favoriler oldu.

(Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net)