Mutua Madrid Açık ikinci turunda Irina-Camelia Begu'yu, ilk sette zorlansa da 7-5, 6-1'lik iki sette geçmeyi başaran 5 kez Grand Slam şampiyonu Maria Sharapova üçüncü tura yükseldi.

İlk sette servis kırdıran ve 3-1 geriye düşen 2014 Madrid şampiyonu Sharapova, seti 7-5 ile hanesine yazdırmayı başardı. İkinci sete de servis kırdırarak başlamasına rağmen tempoyu yükselten Rus raket, oynanan son 22 puanın 20'sini kazanarak adını üçüncü tura yazdırdı.

Mücadele boyunca 21 puan vuruşu ve 24 basit hata kaydeden Maria Sharapova, hanesine 7 çift hata yazdırmasına karşın ilk servisinden %71 ile puan çıkarmayı başardı.

Dünya 52 numarası Sharapova maç sonunda, "İki sete de servis kırdırarak başlamak kuşkusuz kolay değildi. Ama agresif ve derin oynadım ve servisleri daha iyi karşıladım. Bu benim ilerlememe yardımcı oldu." diye konuştu.

Maria Sharapova üçüncü turda, Zhang Shuhai'yi 6-4, 4-6, 6-3'lük setlerle geçen Fransız raket Kristina Mladenovic ile karşı karşıya gelecek. İkili geçtiğimiz yıl Stuttgart'ta toprak kortta karşılaşmış ve kazanan üç sette Mladenovic olmuştu.

Öte yandan turnuva sonunda dünya sıralamasında 1 numaraya yükselmek isteyen Caroline Wozniacki, Avustralyalı genç yeteneklerden Ash Barty'yi 6-2, 4-6, 6-4'lük üç sette geçerek adını üçüncü tura yazdırdı.