Almanya'nın Stuttgart kentinde düzenlenen Mercedes Cup finalinde Kanadalı Milos Raonic ile karşılaşan Roger Federer, 6-4 ve 7-6'lık setler sonunda kendisi adına sezonun üçüncü kupasını kucakladı.

En son üç ay önce Miami'de korta çıkan ve toprak kort sezonunu boş geçen ekselansları, finalde organizasyonun 7 numaralı seribaşı Raonic'i saf dışı bırakırken, aynı zamanda çim kort turnuvalarındaki 18. kupasını kazanmış oldu.

Hafta boyunca sırasıyla Mischa Zverev, Guido Pella, Nick Kyrgios'u yenerek finale adını yazdıran 36 yaşındaki İsviçreli, ilk servislerinden yüzde 86 ile puan çıkardığı maçı kazanmak için sadece 1 saat 18 dakikaya ihtiyaç duydu.

Bu yıla kadar Stuttgart'taki kariyer derecesi 2 galibiyet/2 mağlubiyet olan ve son iki sezonda şanssız yenilgilerle korttan mağlup ayrılan Roger Federer, burada kazandığı ilk şampiyonluğun ardından, ''Bir süredir ara vermiştim. Bu aranın ardından gösterdiğim performanstan oldukça memnunum. Kendi adıma Stuttgart'ta birkaç yıldır talihsiz maçlar oynadım ama nihayet kupaya kavuştum'' şeklinde konuştu.

1 numaralı seribaşı olarak ter döktüğü haftanın sonunda kariyerinin 98. şampiyonluğuna ulaşan ekselanslarının, yeni açıklanacak dünya sıralamasında bu sezon üçüncü kez 1 numaraya yerleşmesi de kesinleşti.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net