Zhuhai'de düzenlenen WTA Elite Trophy turnuvasına, Amerika Açık çeyrek finalinde yenildiği rakibi Sloane Stephens'ı  7-5, 6-3'lük setlerle yenen 5 numaralı seri başı Anastasija Sevastova, Kamelya Grup'a galibiyetle başladı.

Bu yıla sakatlıkla boğuşarak başlayan ancak geçirdiği harika Kuzey Amerika sert kort sezonunu Amerika Açık şampiyonluğuyla taçlandırdıktan sonra çıktığı maçlarda set dahi kazanamayan Sloane Stephens, bir buçuk saate yaklaşan maçta 28 basit hata kaydetti.

Öte yandan hanesine 3 ace ve 23 puan vuruşu yazdıran Letonyalı dünya 15 numarası ilk servislerinden de %71'lik bir oranla puan çıkarmayı bildi.

1 NUMARA KAYIP

Günün bir diğer mücadelesindeyse Açelya Grup'ta turnuvanın 1 numaralı seri başı Kristina Mladenovic, turnuvadaki açılış maçında Julia Goerges'e mağlup olan Wimbledon yarı finalisti Slovak raket Magdalena Rybraikova'ya 7-5, 1-6, 7-6(5)'lik setlerle boyun eğdi.

2 saat 48 dakika süren mücadeleyi ancak yedinci maç sayısında noktalayabilen dünya 22 numarası, karşılaşmadan sonra "Kendi kendime bu maçı mutlaka kazanamam gerektiğini söyledim. Sezonu burada noktalamak korkunç olurdu." diye konuştu.

Öte yandan Ekim ayında kariyerinde ilk kez dünya sıralamasında ilk 10'a giren Fransız raket ise mağlubiyet serisini 11 maça çıkardı.

Günün bir diğer tekler mücadelesindeyse Avustralyalı Ash Barty, dünya 20 numarası Anastasia Pavlyuchenkova'yı 6-4, 6-1 ile geçti.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net