Avustralya Açık üçüncü turunda 2 numaralı seri başı Karolina Pliskova, Rus Anastasia Pavlyuchenkova'ya 7-6(4), 7-6(3)'lık üç sette mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Pavlyuchenkova iki buçuk saate yaklaşan mücadelede 5 ace atıp 51 puan vuruşu kaydederken ilk servislerinden de %74 ile puan çıkardı.

Rakibinin servisini de iki kez kıran Rus raket, "Amacım turun ace kraliçesine karşı iyi return yapmak ve bir veya iki kez servis kırabilmekti." diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl Melbourne'da yarı final oynayan rakibine karşı yedinci maçında ilk galibiyetini alan dünya 30 numarası dördüncü turda, İtalyan Camila Giorgi'yi 6-2, 6-7(4), 6-3'lük üç sette geçen 2016 şampiyonu Angelique Kerber'in rakibi oldu.

KUSURSUZ MUGURUZA

Avustralya Açık'a üçüncü turda veda eden bir başka seri başı raket ise, dünya eski 1 numarası Garbine Muguruza'ya 6-1, 6-2'lik setlerle boyun eğen 5 numara Elina Svitolina oldu.

Birlikte Wimbledon kazandığı Conchita Martinez ile çalışmaya geri dönen Muguruza, çok etkili oynadığı mücadelede kaydettiği 4 ace ve 31 puan vuruşunun yanında yalnızca 9 basit hata yaptı.

Muguruza çeyrek finale yükselmek için 9 numaralı seri başı Kiki Bertens ile karşı karşıya gelecek.

6 numaralı seri başı Belinda Bencic ise Estonyalı Anett Kontaveit'a karşı yalnızca bir oyun kazanarak 49 dakikada 6-0, 6-1 ile mağlup oldu ve turnuvaya veda etti.

Rakibinin 18 basit hatasına karşılık hanesine sadece 7 basit hata yazdıran ve 21 puan vuruşu kaydeden Kontaveit, dördüncü turda 18 yaşındaki Polonyalı Iga Swiatek'in rakibi oldu.