Fransa Açık'ta çeyrek finale yükselmek için Maria Sharapova ile karşı karşıya gelecek olan Serena Williams, maç öncesi kolundaki kas ağrılarını gerekçe göstererek turnuvadan çekildi.

"Şu anda servis atamıyorum ve böyle oynamak zor." diye konuşan Serena Williams, "Maria ile oynamayı seviyorum. Yapabileceğim bütün fedakarlıkları yaptım ve büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Hayatım boyunca böyle bir acı hissetmemiştim." ifadelerini kullandı.

Serena Williams ve Maria Sharapova kariyerlerinde 22. defa karşı karşıya geleceklerdi. İkili arasındaki rekabette 23 kez Grand Slam şampiyonu ABD'li tenisçinin 19 galibiyeti bulunurken, Sharapova rakibini en son 2004 Wimbledon finalinde mağlup etmişti.

5 kez Grand Slam şampiyonu Rus raket, "Serena'yla olan maçımı dört gözle bekliyordum ve turnuvadan çekilmek zorunda kalmasına üzüldüm. Bir an önce iyileşmesini ve tura dönmesini diliyorum." diye konuştu.

2012 ve 2014 Fransa Açık şampiyonu Sharapova çeyrek finalde Garbine Muguruza ve Lesia Tsurenko arasındaki mücadelenin galibiyle karşı karşıya gelecek.