İki hafta önce, yine Flushing Meadows'taki Western & Southern Open üçüncü turunda Maria Sakkari'ye yenilen Serena Williams rövanşı 6-3, 6-7(6), 6-3'lük üç setle alarak Amerika Açık'ta çeyrek finale yükseldi.

Son iki yılın finalisti Serena Williams, bu sonuçla kariyerinin 17. Amerika Açık çeyrek finaline yükseldi.

İki buçuk saat süren dördüncü tur maçında rakibiyle yakın ace (12-13) ve puan vuruşu (30-35) istatisikleri kaydeden 23 kez Grand Slam şampiyonu raket, "[Sakkari] çok iyi ve çok agresif oynuyordu bu nedenle ben de öyle yapmaya uğraştım." diye konuştu.

Tek kadınlar ana tablosunda kalan eski Grand Slam şampiyonlarından bir diğeri olan Victoria Azarenka da Karolina Muchova'yı 5-7, 6-1, 6-4'lük üç sette geçerek adını son sekize yazdırdı.

PİRONKOVA TAM GAZ

Üç yıl aradan sonra ilk turnuvasını oynayan Tsvetana Pironkova ise Fransız Alizé Cornet'yi 2 saat 50 dakika süren dördüncü tur maçında 6-4, 6-7(5), 6-3'lük setlerle mağlup ederek çeyrek finale yükselen bir diğer raket oldu.

Her iki tenisçinin de özellikle ikinci servislerinde çok sorun yaşadığı ve 14 kez servis kırılan maçta Bulgar raket hanesine yazdırdığı 46 puan vuruşunun yanında file önünde de %75 (21/28) ile puan çıkardı.

Cornet bu sonuçla kariyerindeki 57. Grand Slam turnuvasına da çeyrek final göremeden veda etmiş oldu.

Tsvetana Pironkova çeyrek finalde Serena Williams ile karşı karşıya gelecek.

Öte yandan Elise Mertens de bu yılın Avustralya Açık şampiyonu ve 2 numaralı seri başı ABD'li Sofia Kenin'i 6-3'lük iki setle mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.