İki yıl sonra ilk Wimbledon karşılaşmasına Arantxa Rus karşısında çıkan Serena Williams, yer yer zorlansa da rakibini 7-5, 6-3'lük iki sette geçerek adını ikinci tura yazdırdı.

Geçtiğimiz yıl Avustralya Açık'ı kazandıktan sonra kızı Alexis Olympia Jr.'ın doğumu nedeniyle tenise ara veren ve bu Mart ayında tura dönen Serena Williams, turnuvada korunan sıralamasıyla 25 numaralı seri başı olarak mücadele ediyor.

Geri dönüşünün ardından yer aldığı ilk Grand Slam olan bu yılki Fransa Açık'ta dördüncü tura yükselen ancak sakatlık nedeniyle çekilmek zorunda kalan Wiliams, ilk tur galibiyetinin ardından "Çim kortta son maçımı oynayalı birkaç yıl oldu. Bu nedenle farklı bir his." diye konuştu.

Serena Williams ikinci turda elemlerden gelen Bulgar raket Viktoriya Tomova ile karşı karşıya gelecek.

WAWRINKA'DAN DEV GALİBİYET

Sakatlık dönüşü ilk Grand Slam'inde oynayan İsviçreli Stanislas Wawrinka, 6 numaralı seri başı Grigor Dimitrov'u 1-6, 7-6(3), 7-6(5), 6-4'lük dört sette geçerek adını ikinci tura yazdırdı.

Üç saate yaklaşan mücadelede ilk servislerinden %82 ile puan çıkararak iyi bir performans sergileyen Wawrinka, ikinci sette 2-5'ten geri dönmeyi başardı.

Geçtiğimiz hafta Eastbourne'daki ilk maçında Andy Murray'ye mağlup olan Wawrinka, ikinci turda elemelerden gelen Thomas Fabbiano'nun rakibi oldu.

Öte yandan günün öne çıkan bir diğer mücadelesindeyse Fransız Gael Monfils, vatandaşı ve 2007 ile 2015'te burada yarı final gören Richard Gasquet'yi üç sette geçerek ikinci tura yükseldi.