Tenis kariyerine 1996 yılında ülkesinde oynadığı ITF turnuvalarıyla başlayan Francesca Schiavone, 1998'de profesyonel seviyeye giriş yaptı ve 20 yıl sürecek WTA yolculuğuna adım attı.

İtalya tenis tarihinde önemli bir yere sahip olan Schiavone, profesyonel seviyede sekiz tekler şampiyonluğu yaşarken, kariyerinin en başarılı dönemlerinden birini yaşadığı 2011 sezonunda dünya 4 numarasına kadar yükselerek, bu alanda bireysel zirvesini yakaladı.

Tüm grand slam turnuvalarında 1 kez ya da daha fazla çeyrek final oynamayı başaran 38 yaşındaki tecrübeli İtalyan, 2010 yılında ise Roland Garros finalinde Samantha Stosur'u yenerek, kariyerinin tek majör şampiyonluğunu yaşadı.

Basın toplantısında hayatından, profesyonel kariyerinden ve bugüne dek yaşadıklarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Francesca Schiavone, ''18 yaşındayken iki hayalim vardı: Biri Roland Garros şampiyonu olmak diğeri ise dünyanın en iyi 10 oyuncusu arasına girmek. Ve uzun kariyerimde buların ikisini de başardım. Hayallerimi gerçekleştirdiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum'' şeklinde konuştu.

Açıklamasını sonlandırırken, insanın hayatı boyunca kendine hedefler belirleyip, hayaller kurması gerektiğini söyleyen İtalyan raket, sözlerini ''Bir gün US Open'a ve diğer organizasyonlara koç olarak dönmek istiyorum'' diyerek noktaladı.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net