Dubai'de finale gelene kadar çıktığı dört maçta da Grand Slam şampiyonluğu kazanmış isimleri mağlup eden ve bu karşılaşmaların üçünü final setinde kazanan Jelena Ostapenko, Veronika Kudermetova'yı 6-0, 6-4 ile mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Birinci turda Sofia Kenin'i iki sette mağlup eden Letonyalı tenisçi, daha sonra sırayla Iga Swiatek, Petra Kvitova ve Simona Halep'i ilk seti kaybettikten sonra maça dönerek geçmeyi başardı.

Ostapenko, ikinci turda turnuvanın 1 numarası Aryna Sabalenka'yı mağlup eden Petra Kvitova'ya karşı oynadığı çeyrek finali final seti tie-break'i ile kazanırken bir maç puanı çevirmiş, Simona Halep'i yendiği yarı finalde ise ilk seti kaybettikten sonra ikinci seti tie-break ile kazanmış ve final setinde rakibine oyun vermemişti. 

Ostapenko finalde ise alışılagelen agresif oyununu sürdürerek hanesine 16 puan vuruşu ve 14 basit hata yazdırdı.

2017'de kazandığı Roland Garros zaferinden sonra inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Jelena Ostapenko, böylelikle kariyerindeki 11. finalinde beşinci şampiyonluğunu elde etti.

Ostapenko böylelikle dünya sıralamasında sekiz basamak yükselerek 13. olmayı garantiledi ve Ekim 2018'den bu yana ilk kez ilk 20'ye girmeyi garantiledi.