Petra Kvitova, sezonun ikinci grand slam turnuvası Roland Garros'ta, WTA klasmanının  91 numarası Lara Arruabarrena'yı 6-0 ve 6-4'lük setlerle geçerek, adını 3. tura yazdırdı.

İlk turda Veronica Cepede karşısında kazanırken çok zorlanan ve setlerde 1-0'dan geri dönmeye ihtiyaç duyan Kvitova, İspanyol rakibi karşısında ise rahat tur atladı. Maç boyunca etkili servislerle oyunu domine eden, ilk servislerinden yüzde 74'le puan çıkaran Çek raket, maçı tam 27 winner yaparak tamamladı.

Kendi evinde bir saldırgan tarafından raket elinden bıçaklanan ve kortlara yeniden ayak basmasına bile şüphe ile bakılan Petra, geri dönüşünden itibaren her geçen gün formunu artırırken, Arruabarrena'yı saf dışı bırakıp tur seviyesindeki galibiyet serisini 13 maça çıkardı. Dünya 8 numarası, bu seri esnasında Prag ve Madrid'deki turnuvalarda ise mutlu sona ulaştı.

Petra Kvitova, Paris'teki 3. tur maçında, 2018 sezonunun formda isimlerinden 22 yaşındaki Anett Kontaveit ile karşılaşacak.

NOKTAYI HALEP KOYDU

Roland Garros kadınlar ana tablosunun 1 numarası Simona Halep, turnuvadaki ilk maçında Alison Riske karşısında 3 sette kazandı.

Maça çok kötü başlayan ve ilk seti 6-2 ile kaybeden dünya 1 numarası, maçın kalan bölümünde ABD'li rakibini adeta korttan sildi ve 6-1 6-'lik setlerle 2. turdaki yerini aldı.

Dünya 83 numarası Alison Riske karşısında tam 7 kez servis kıran Romen raket, zorlu mücadelede oyun karakterinin aksine tam 28 kez basit hata yaptı.

Riske karşısında Simona'yı galibiyete taşıyan faktör ise servis oyunları oldu. Simona Hale'in, ikinci ve üçüncü setlerde ilk servislerinden sırasıyla yüzde 88 ve 91 ile puan çıkarması galibiyetin anahtarı oldu.

Paris'te günün korta çıkan bir başka yıldız ismi Novak Djokovic ise yoluna set kaybetmeden devam ediyor. Sakatlık ve rehabilitasyon sürecinin ardından eski günlerine dönüş mücadelesi veren dünya eski 1 numarası, ilk turdaki Rogerio Dutra Da Silva galibiyetinden sonra, ikinci turdaki rakibi Jaume Munar karşısında ilk sette zorlansa da 7-6 6-4 6-4 ile turladı.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net