23.771 kişilik seyirci kapasitesiyle dünyanın en büyük tenis stadyumu niteliğindeki Arthur Ashe Stadyumu'nda dünya 16 numarası Çek Petra Kvitova karşısında Amerika Açık ikinci tur maçına çıkan Çağla Büyükakçay, başa baş bir mücadele sergilediği buluşmadan 7-6, 6-3'lük setlerle mağlup ayrıldı.

New York'ta düzenlenen yılın son Grand Slam turnuvasına ev sahibi ülkeden Irina Falconi'yi geçerek başlayan Büyükakçay, güçlü rakibi önünde maça servis kırarak girse de üst üste yitirdiği üç oyunla 3-1 geriye düştü. 2011 ve 2014 Wimbledon zaferlerinin yanı sıra 2011'de İstanbul'un ev sahipliği yaptığı WTA Şampiyonası'nda mutlu sona ulaşan Kvitova, üstünlüğünü 5-2'ye taşıyıp set için büyük avantaj yakaladı.

Bu noktada Çağla'dan önemli bir direniş izlendi. Dünya eski 2 numarası solak Kvitova karşısında hanesine peş peşe üç oyun birden yazdıran Büyükakçay, skoru 5-5'te dengeledi. Akabindeki iki oyunda taraflar servislerine tutunurken, setin düğümünü tie-break çözdü. Çağla kritik oyundaki ilk iki puanı alsa da kontrolü ele geçiren Kvitova, üst üste kazandığı puanlarla açılış setini 7/2'lik tie-break neticesinde noktaladı.

Düşük yüzdeli servislerin atıldığı birinci setin ardından ikinci set ise güçlü servislerle başladı. İlk altı oyunda break yaşanmazken, gidişatı değiştiren taraf Kvitova oldu. Yedinci oyunda Büyükakçay'ın servisini kırarak 4-3 öne geçen Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nın bronz madalyalı ismi, kalan iki oyunu da cebine koyup 6-3'le işi bitirdi.

Haftaya WTA 66.'sı olarak girip klasman rekorunu kıran Büyükakçay, 1 saat 32 dakika süren maçı 4 kazanma vuruşu ve 18 basit hatayla tamamlarken, bu istatistikler Kvitova cephesinde ise sırasıyla 31 ve 30 olarak kaydedildi.

KVITOVA'DAN TEBRİK
Adını üçüncü tura yazdıran 14 numaralı seribaşı Petra Kvitova, maç sonu röportajında Amerika Açık tek kadınlar kategorisinde ana tabloda maç kazanan ilk Türk tenisçi olarak tarihe geçen Çağla Büyükakçay hakkında övgü dolu sözler sarf etti. Kvitova, "Çağla, Türk tenisi adına tarihi işlere imza atıyor. Çok başarılı bir maç çıkardı. Kendisini ve ekibini kutluyorum." dedi.

ÇİFTLERDE DEVAM EDECEK
​26 yaşındaki Büyükakçay, Flushing Meadows'taki mücadelesini Letonyalı Anastasija Sevastova ile ortaklık kurduğu çiftler kategorisinde sürdürecek. Büyükakçay/Sevastova ikilisi, açılış turunda Polonyalı Alicja Rosolska ile Karadağlı Danka Kovinic'in oluşturduğu ekip ile kozlarını paylaşacak.

www.ttf.org.tr