Bu yıl COVID-19 önlemleri nedeniyle Cincinnati yerine New York'ta düzenlenen Western & Southern Open'ın ilk turunda ABD'li genç yetenek Coco Gauff'u 6-1, 6-3'lük iki sette geçen 13 numaralı seri başı Maria Sakkari adını ikinci tura yazdırdı.

Arthur Ashe ve Louis Armstrong merkez kortlarının dışındaki Flushing Meadows kortlarında oynan turnuvanın ilk turunda Grandstand'de karşı karşıya gelen ikilinin mücadelesinde Yunan raket servis oyunlarındaki puanların yaklaşık %70'ini alarak ve rakibinin servisini toplam dört kez kırarak maçtan galip ayrılmayı başardı.

Rakibinin 6 winner ve 24 basit hatasına 14 puan vuruşu ve 21 basit hatayla karşılık veren Sakkari maç sonrası, "Sanırım bugün en iyi işleyen şey servisimdi, bu sayede birçok kolay puan kazandım." diye konuştu.

DAYANA YASTREMSKA FIRTINASI

Günün öne çıkan bir diğer mücadelesinde 20 yaşındaki Dayana Yastremska, iki buçuk saati aşan karşılaşmada Venus Williams'ı 5-7, 6-2, 7-5'lik setlerle geçerek ikinci tura yükseldi.

İlk sette bileğini burkmanın eşiğinden dönen Ukraynalı raket, agresif oynadığı mücadelede 39 puan vuruşu ve 9 ace kaydederken, Venus Williams hanesine yazdırdığı 41 basit hatayla mağlubiyetten kurtulamadı.

Yastremska'nın ikinci turdaki rakibi bir başka ABD'li Bernarda Pera olacak.

Günün diğer mücadelelerindeyse dünya eski 1 numarası Victoria Azarenka, Donna Vekic'i 6-2, 6-3 yenerek 2020'deki ilk galibiyetini alırken, ABD'nin genç umutlarını karşı karşıya getiren maçta Amanda Anisimova, Alison Riske'yi 6-3'lük iki setle geçerek ikinci tura yükseldi.