Wimbledon'daki tarihi Rafael Nadal-Gilles Müller mücadelesini yöneten İranlı hakem Ali Nili'nin cesur ve hakkaniyetli düzeltme (correction) kararı, belki de son seti 15-13 sonuçlanan maçın kaderini belirledi.

Her setinde yalnızca birer kez servisin kırılabildiği maçın final setinde 19. oyun oynanırken gelen bu karar, maçı değiştirdi. Söz konusu oyunda servis atan Gilles Müller, öndeyken geriye düştü ve avantajı yakalayan Rafa Nadal servis kırma şansına ulaştı. Servis kırması halinde ilk kez çeyrek final için servis atacak olan Nadal, Müller'in yaptığı çift hata ile bu şansı yakaladığını düşündü, ancak maçın İranlı sandalye hakemi Ali Nili, Müller'in ikinci servisine "out" diye bağıran çizgi hakemini düzeltip, "Correction! Replay point!" anonsunu yaptı.

Final setinde skor 9-9 ve avantaj Nadal'dayken gelen bu düzeltmeye Rafa itiraz etti, ancak şahin gözünde top içerde çıktı. Böylece Ali Nili'nin düzeltmesi doğrulandı. Yeniden ilk servise dönen Müller, ace ile oyunu berabereye getirip, bir dakika sonra attığı başka bir ace ile de oyunu kazanma başarısı gösterdi.

Hakemin uzak köşesindeki topa doğru müdahalesiyle servisini kırdırmaktan kurtulan Gilles Müller yola devam ederken, 28. oyunda kırdığı servisle tarihi bir galibiyete uzandı. 

Şevket F. ERBAY / Tenisdunyasi.net