TED Spor Kulübü'nün ev sahipliğinde oynanan toplam 25 bin dolar ödüllü organizasyonda, altıncı gün oynanan maçların ardından, yarı finalde Nina Stojanovic-Elena Gabriela Ruse ve Lina Gjorcheska-Raluca Serban eşleşmeleri oluştu.

İkinci turda turnuva 2 numarasını deviren milli tenisçi Çağla Büyükakçay, çeyrek finalde 20 yaşındaki Elena Gabriela Ruse ile kozlarını paylaştı. 1 saat 38 dakika süren maçta Çağla karşısında 6-4 ve 6-2'lik setlerle kazanan Rumen tenisçi, bu sonuçla kendisi adına 2018'in üçüncü tekler yarı finalini yakaladı.

Çeyrek final gününde korta inen bir diğer Rumen raket Raluca Serban ise elemelerde Muazzez Demirci'yi, ikinci turda ise Başak Eraydın'ı turnuvanın dışına iten Ana Vrljic karşısında kazanmayı başardı. Tecrübeli Vrljic karşısında 6-3, 6-2'lik setlerle sonuca giden 21 yaşındaki Serban, bu sezon altıncı kez ITF seviyesinde yarı final oynamaya hak kazandı.

HAYATTA KALAN TEK SERİBAŞI: STOJANOVIC



İkinci turda İpek Öz'ü mağlup eden turnuva 6 numarası Nina Stojanovic, Rus Polina Monova karşısında 6-1, 3-6, 6-3'lük setlerle kazanmasını bildi. Cumhuriyet Kızları ITF turnuvasında yola devam eden en yüksek seribaşı olan Stojanovic, final yolunda 
Elena Gabriela Ruse'nin rakibi oldu.

Öte yandan, bir önceki maçta İlay Yörük ile oynadığı üç saat 33 dakika süren maraton mücadeleden galip ayrılan Lina Gjorcheska ise Daria Kruzhkova karşısında 6-3, 6-2'lik setlerle güldü.