WTA klasmanının ve Roland Garros kadınlar ana tablosunun 4 numarası Elina Svitolina, ilk tur maçında karşı karşıya geldiği Ajla Tomljanovc'i iki set neticesinde saf dışı bıraktı.

Roma Masters şampiyonu olarak geldiği Paris'te ilk maçına tutuk başlayan Svitolina, peş peşe kırdırdığı iki servisle ilk sete 1-5 geride girdi. Oyunlar 5-2'ye geldiğinde kendi servisinde 1 set puanı kaçıran Tomljanovic, rakibinin sete tutunmasına yol açtı ve ardından 6 oyunluk seri yakalayan Ukraynalı raket, 7-5 ile seti hanesine yazdırdı.

İkinci set ise baştan sona dünya 4 numarasının kontrolünde geçti. Ajla Tomljanovic'in servisini iki kez kırmayı başaran Svitolina, yakaladığı ilk maç puanını değerlendirip seti 6-3 ile hanesine yazdırırken, 1 saat 30 dakika süren mücadele sonunda adını ikinci tura yazdırdı.

İlk grand slam şampiyonluğunu kovalayan Elina Svitolina, bugüne kadar Paris'te iki kez çeyrek final oynama başarısı gösterse de, 2015'te Ana Ivanovic, 2017'de ise Simona Halep engellerini geçemedi.

5 NUMARAYA 3 SET YETTİ

4 numaralı seribaşı Grigor Dimitrov, Roland Garros'a hızlı bir başlangıç yaptı. Victor Troicki'nin turnuvadan çekilmesi sebebiyle ilk turda Mohammed Safwat ile karşılaşan Bulgar raket, dünya 182 numarasında yer alan rakibi karşısında 6-1 6-4 ve 7-6'lık setlerle galip gelmesini bildi.

Maç boyunca Mısırlı rakibinin servisini 4 kez kıran, buna karşın kendi ilk servislerinden yüzde 88 gibi yüksek bir oranla puan çıkaran dünya 5 numarası Dimitrov, 2. tura yükselmek için sadece 2 saate ihtiyaç duydu.

Paris'e; Barcelona, Madrid ve Roma ilk turlarında aldığı üst üste 3 yenilgi ile gelen Grigor Dimitrov, Roland Garros'taki ikinci maçında; Nicholas Jarry karşısında 5 sette galibiyete uzanan Amerikalı Jared Donaldson ile karşı karşıya gelecek.

Öte yandan, sezon boyunca gösterdiği başarılı performansla dikkat çeken ve WTA klasmanında 25. basamağa kadar yükselerek kariyer derecesini elde eden Anett Kontaveit da günün tur atlamayı başaran favorilerinden biri oldu.

Bu sezon Avustralya Açık'ta son 16 oynama başarısı gösteren ve toprak kort sezonunun önemli turnuvalarından Stuttgart ile Roma'da yarı finale kadar yükselen 22 yaşındaki genç Estonyalı, Roland Garros 1. turunda karşılaştığı Madison Brengle karşısında 6-1 4-6 6-2'lik setlerle galibiyete uzandı.

Paris'te ilk günün sabah seansında tur atlamayı başaran diğer dikkat çeken isimler ise Damir Dzumhur, Gael Monfils, Pablo Carreno Busta, Barbora Strycova, Alize Cornet ve Sloane Stephens oldu.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net