Harika bir çim kort sezonu geçiren ABD'li Alison Riske dünya 1 numarası Ashleigh Barty'yi 3-6, 6-2, 6-3'lük üç sette mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Mücadele boyunca 30 puan vuruşu kaydeden ve file önünde %74 ile puan kazanan Riske, bu yıl çim kortta yaptığı 15. maçta 14. galibiyetini aldı.

Fransa Açık şampiyonu Ashleigh Barty ise üst üste 4 ace atarak kazandığı ilk oyundan sonra yaptığı 25 basit hatayla yenilmekten kurtulamazken, 15 maçlık galibiyet serisinin de sonuna geldi.

Wimbledon'da üst üste dördüncü üç setlik maçını kazanan Riske, "Çok heyecanlıyım. Sanırım benim için en büyük anahtar oynadığım maçlarda başından sonuna kadar mücadele etmek olmalı." diye konuştu.

Yılın üçüncü Grand Slam turnuvasına 's-Hertogenbosh'ta kazandığı şampiyonlukla gelen Riske'nin çeyrek finaldeki rakibiyse burada 7 tekler şampiyonluğu olan Serena Williams olacak.

Öte yandan Britanya 1 numarası Johanna Konta daha önce 2 kez Wimbledon şampiyonluğu yaşayan Petra Kvitova'yı 4-6, 6-2, 6-4'lük üç sette geçerek çeyrek finalist olurken, dünya eski 1 numarası Simona Halep de rüya gibi bir turnuva geçiren 15 yaşındaki Coco Gauff'un yolculuğunu 6-3'lük iki sette sonlandırdı.