Rafael Nadal'a toprakta yan bakılmıyor. Madrid Açık turnuvasında toprak kortlardaki üstüste 50.setini kazanan ve McEnroe'ye ait olan rekoru (49) tarihe gömen dünya 1 numarası, daha önce 5 kez şampiyonluk sevinci yaşadığı turnuvada adını bir kez daha çeyrek finale yazdırdı.

Maça dirençli başlayan rakibi karşısında altıncı oyunda elde ettiği avantajı set sonuna kadar kaybetmeyen İspanyol tenisçi ilk seti 45 dakikada 6-3 ile hanesine yazdırdı. İkinci sette de avantajı erken eline geçirmesine rağmen set içinde bu avantajını kaybeden dünya 1 numarası dokuzuncu oyunda kırdığı servis sonrası bir daha hata yapmadı ve bu seti de 6-4 ile kazanarak toprak kortlardaki üstüste 50.setini kazandı ve tarih sayfalarındaki yerini aldı.

Daha önce hiç mağlup olmadığı rakibi karşısında yine korttan zaferle ayrılan taraf olmayı başaran 31 yaşındaki tenisçi aynı zamanda üstüste 14. maçını kazanarak da serisini devam ettirdi.

Maç sonu röportajında sahip olduğu yeni rekordan dolayı çok mutlu olduğunun altını çizen Rafa, aynı zamanda maçın çok zor geçtiğini de belirterek "Bu sezon toprak korttaki en uzun maçımı oynadım, ancak kendimi yorgun hissetmiyorum ve bu benim için iyi haber" yorumunda bulundu.

5 kez mutlu sona ulaştığı turnuvada bu sene de çeyrek finale yükselme başarısı gösteren Rafael Nadal, çeyrek finalde geçen sene finalde devirdiği Avusturyalı Dominic Thiem ile mücadele edecek.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net