Rafael Nadal, 2018'deki ilk maçına Avustralya'da çıktı. Son olarak ATP Finalleri'nde boy gösteren İspanyol raket, Kooyong Classic hazırlık turnuvasında ilk turda elendi.

Sezonu Richard Gasquet karşısında açan Rafa, varlığını hissettiremediği maçta setleri 6-4 ve 7-5’lik skorlarla rakibine kaptırdı.

Andy Murray’ın katılamayacak olması, Novak Djokovic’İn durumundaki belirsizlik gibi sebeplerle geçen sezon final oynadığı Avustralya Açık’ta yine en büyük favorilerden biri olan Dünya 1 Numarası, Kooyong Classic’te aldığı bu yenilgiyle, Fransız rakibine karşı kariyerinde ilk kez korttan boynu bükük ayrıldı.

İlki 2004’te olmak üzere Richard Gasquet ile daha önce 15 kez karşılaşan Rafael Nadal, bu maçların tamamını kazanırken, rakibine sadece dört set kaybetmişti.

Maçtan sonra yaptığı açıklamada kendini iyi hissettiğini ve Kooyong’un kendisi için iyi bir test olduğunu belirten Rafa, 15-28 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan ve geçen sene finalde Roger Federer’e kaybettiği Avustralya Açık’ta, dünya 1 numarası ve 1 numaralı seribaşı unvanlarıyla mücadele edecek.

(Emre Başoğlu/Tenisdunyasi.net)