Merkez kortuna adının verildiği Barcelona Açık turnuvasında finalde karşı karşıya geldiği Yunan rakibi Tsitsipas'ı 1 saat 19 dakika sonunda çok rahat bir şekilde devirmeyi başaran İspanyol dünya 1 numarası, toprak kortlardaki üstüste 19.maçını kazanırken yine bu kortlardaki 55.zaferine de imza atmış oldu.

Kariyerindeki ilk finaline çıkan 19 yaşındaki rakibi karşısında her iki sette de tecrübesini korta yansıtan İspanyol raket 6-2 ve 6-1'lik setlerle rahat bir şekilde kupaya uzanırken, kariyerindeki 77.zaferine de ulaşmış oldu. Toprak kortların kralı lakaplı İspanyol tenisçi bu galibiyeti ile birlikte toprakta üstüste set kazanma serisini 46'ya yükseltirken Monte-Carlo'dan sonra bu sezonki ikinci kupasını da havaya kaldırdı.

-11'LERİN MUTLULUĞU

Maçtan sonraki konuşmasında çok mutlu olduğunu belirten dünya 1 numarası "Zor bir rakibe karşı güzel bir zafer kazandım, kendisini de tebrik ederim ve gelecek yıllar için bol şanslar dilerim" dedi. Turnuvadaki 11.zaferi ile ilgili gelen soruyu tarifi zor bir mutluluk olarak tanımlayan Rafa "11 Monte-Carlo ve 11 Barcelona zaferi kesinlikle hayalini kurabileceğim şeyler değildi" diyerek mutluluğunu gözler önüne serdi.

Kaybetmesi halinde dünya 1 numaralı koltuğunu kaybedecek olan Nadal bu galibiyeti ile birlikte klasman zirvesindeki 172.haftasını geride bırakmayı da garantilemiş oldu.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net