Madrid'e gelmeden önce sırasıyla Monte Carlo Masters ve Barcelona'da 11. kupalarını kazanan Rafael Nadal, Mutua Madrid Open ikinci turunda Gael Monfils'i 6-3 ve 6-1'lik setlerle mağlup etti.

İlk iki servis oyununda Fransız raket Monfils'e üç servis kırma puanı göstermesine rağmen break dezavantajıyla geriye düşmekten kurtulan Rafa, maçın geri kalanında oynadığı altı servis oyununda ise rakibine sadece üç kez puan alma imkanı tanıdı. Maç genelinde ilk servislerini yüzde 67 gibi yüksek bir oranla oyuna sokmayı başaran Rafa, maç boyunca 30 ilk servisinin 26'sından puan çıkarmayı başardı.

Bu maça gelene kadar toprak kortta üst üste 46 set kazanmayı başaran dünya 1 numarası Rafael Nadal, Monfils karşısında aldığı rahat galibiyetle bu serisini de 48 sete çıkarmasını bildi.

Art arda en çok set kazanma rekorunu 1984 yılında halı zeminde elde ettiği 49'luk derecesiyle John McEnroe elinde bulundururken; Nadal, Mutua Madrid Open'da üçüncü tur mücadelesini set kaybetmeden kazanırsa, 34 yıldır kırılamayan rekoru da eline geçirmiş olacak.

(Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net)