İspanyol yıldız Rafael Nadal, pes etmeyen karakterini bu kez Madrid'deki üçüncü tur mücadelesinde ortaya koydu. Rafa, dört maç puanı çevirdiği buluşmada David Goffin'i 6-3, 5-7, 7-6 yenip çeyrek final biletini kaptı.

Birinci setin beşinci oyununda servisini kırdırıp geriye düşen Nadal, bu dezavantajı hemen akabindeki oyunda ortadan kaldırdı. İki oyun sonra yeniden servis kıran Rafa, üst üste dört oyun alıp seti 6-3'le noktaladı.


Elemelerden gelen Goffin, ikinci sette önemli bir geri dönüşe imza attı. 3-5'te kendi servisinde bir, 4-5'te Nadal'ın servisinde bir maç puanı kurtaran Belçikalı raket, son dört oyunu kazanarak 7-5'le setleri eşitledi.

Karar setinde iki oyuncu da servislerinde hata yapmazken kazananı tie-break belirledi. Dünya 4 numarası Nadal tie-break'te 4/1 öne fırlasa da Goffin'in peş peşe beş puan almasına engel olamayıp 6/4 geriye düştü.


Nefesleri kesen kritik oyunda sırasıyla 4/6, 6/7, 8/9 gerideyken dört maç puanına engel olmayı başaran Nadal'ın bu puanların ikisinde rakibini çaresiz bıraktığı kısa toplar galibiyete ulaşmasında önemli rol oynadı.

Rafa, Manolo Santana Stadyumu'nu dolduran vatandaşlarının da büyük desteğiyle geri dönmesini bilirken; bu kez kendi eline geçen maç puanında Goffin'in kaçırdığı forehand tie-break'i 11/9 kazanıp işi bitirdi.

3 saat 10 dakikalık kıyasıya müsabakanın sonunda yoluna devam eden 35 yaşındaki Nadal, altıncı şampiyonluğunu aradığı Madrid Açık çeyrek finalinde Carlos Alcaraz veya Cameron Norrie ile kozlarını paylaşacak.


Ali Katipoğlu - Madrid