2009 Avustralya Açık şampiyonu İspanyol raket, Marin Cilic'in 3-6 6-3 6-7 6-2 2-0'lık skorla önde götürdüğü karşılaşmada, beşinci sette, yaşadığı sakatlık sebebiyle maçtan çekildi.

Avustralya Açık'ta 2017 finalisti ve bu yıl da Cilic maçına dek sadece 1 set yitirerek yoluna devam eden Rafa, Cilic karşısında maçtan çekilince, Hırvat raket kariyerinde beşinci kez bir Grand Slam'de yarı final biletini kapmış oldu.

Yarı finalde Kyle Edmund'un rakibi olan 6 numaralı seribaşı Cilic, maçtan sonra Rafael Nadal hakkında üzüntüsünü dile getirdi. Cilic, Jim Courier ile maç sonunda yaptığı röportajda, ''Rafa olağanüstü bir rekabetçi. Her zaman kortta gücünün son damlasına kadar mücadele eder. Turnuvaya bu şekilde veda etmiş olması çok üzücü'' dedi.

Maçı 20 tanesi ace olmak üzere 83 puan vuruşuyla tamamlayan, beş kez servis kırma başarısı gösteren ve kariyerinin 275. sert kort maçını kazanan Marin Cilic, kendi performansı hakkında ise ''Çeyrek finale kadar oynadığım maçlarda da çok iyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum. Yüksek seviyede bir tenis oynuyorum. Bugün maça en iyi oyunumla başlayamadım ama performansımı yukarı çekmeyi başardım'' şeklinde konuştu.

İspanyol raket Rafael Nadal, turnuvaya çeyrek finalde veda etmesine rağmen, pazartesi açıklanacak yeni dünya sıralamasında 1 numaradaki yerini koruyacak.

(Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net)