Dünya 1 numarası ve son şampiyon Rafael Nadal, New York'taki ilk tur maçını 6-4 ve 3-4 ile önde götürürken, son Amerika Açık'ını oynayan veteran raket David Ferrer'in maçtan çekilmesiyle tur atlayan taraf oldu.

Toronto finalinde yılın çıkış yakalayan gençlerinden Tsitsipas'ı yenerek yılın son grand slam'ine ayak basan Rafa, Ferrer karşısındaki galibiyetle, kariyerinin 14. Amerika Açık macerasında da ilk turu geçmeyi başardı. İspanyol tenisçi, 2003'ten bu yana katıldığı organizasyonda, sadece 2012 ve 2014'te korta çıkamadı.

Vatandaşı ve yakın arkadaşı David Ferrer karşısında duygusal da bir mücadele veren Rafael Nadal, karşılaşmanın ardından rakibinin emeklilik sürecine dikkat çekti:

''O İspanya'nın yetiştirdiği en iyi tenisçiler arasında. Benim de en yakın arkadaşlarımdan biri. Birlikte kortta harika anılar biriktirdik. David'in belki de oynadığı son Amerika Açık'a bu şekilde veda etmesine üzüldüm. Bu onun aynı zamanda son grand slam turnuvası da olabilir. Bunu düşününce, aslında daha iyi bir sonu hak ettiğine inanıyorum ama hayat işte böyle.''

David Ferrer ise karşılaşmayı tamamlayamamaktan duyduğu üzüntüye değinirken, ''Maçı tamamlamak her zaman önemlidir. Bugün de bunun için çabaladım ama olmadı, çekilmek zorunda kaldım. Son grand slam turnuvamdan böyle ayrılmak burukluk yarattı ama problem değil. Geriye dönüp baktığımda kendimle ve kariyerimle gurur duyuyorum'' şeklinde konuştu.

New York'ta unvanını korumak için ter döken üç kez şampiyon Rafa, ikinci turda Vasek Pospisil ile karşılaşacak.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net