Roma ikinci turunda Maria Sakkari'ye 3-6, 6-3, 7-5'lik setlerle mağlup olan Karolina Pliskova, üçüncü setin sonunda tartışmalı bir hakem kararının ardından tepkisini, raketini hakem sandalyesine vurarak gösterdi.

İlk iki setin paylaşılmasının ardından final setinde durum Çek raketin servisinde 5-5 ve 30-30 olduğunda, Pliskova'nın vuruşunda çizgi hakemi topun dışarıda olduğuna hükmetti.

Televizyon tekrarının topun içeride olduğunu gösterdiği puan sonrası, Pliskova'nın itirazı üzerine korta inen sandalye hakemi Marta Mrozinska, toprakta iz belirleyemedi.

'Out' kararını veren çizgi hakeminin de toprakta topun düştüğü yeri gösterememesi üzerine korta çağrılan turnuva gözlemcisi de tartışmayı noktalayamadı. Hakemin kararı overrule etmemesinin sonucunda Sakkari servis kırdı ve sonraki oyunda kendi servisine tutunarak maça noktayı koydu.

Maçın sona ermesinin ardından Pliskova, filede bir süre Sakkari ile konuştuktan sonra tokalaşmak için hakeme doğru yaklaştı ancak ona uzattığı elini geri çekerek raketiyle hakem sandalyesine vurdu.


Pliskova'nın raketiyle vurmasının ardından hakem sandalyesi böyle kırıldı.

Maçın ardından karara tepki gösteren dünya eski 1 numarasının ikizi Kristyna Pliskova Twitter hesabında, "@WTA'de gördüğüm en kötü [hakem]. Umarım Marta Mrozinska bir daha benim veya Karolina'nın bir maçını yönetmez. #sonsuzadekkaraliste" ifadelerini kullandı.