Son 5 yıldır üstüste ikinci turda Wimbledon'a veda eden Karolina Pliskova, 2011 ve 2012 yıllarında bu turnuvada yarı final oynayan Victoria Azarenka'yı 6-3'lük iki set sonucunda devirerek ilk kez All England Club'ta üçüncü tura yükseldi.

Servis attığı oyunlarda zorlanmayan ve rakibine servis kırma şansı vermeyen Çek tenisçi rakibinin servisini ise toplamda 3 kez kırarak sonuca gitmeyi başardı.

Karolina Pliskova sezondaki 30.galibiyetini elde ederken, Azarenka ise 7. yenilgisini aldı ve klasmanda ilk 100 dışında kaldı.

Çek tenisçi Pliskova'nın bir sonraki turda rakibi Mihaela Buzarnescu olacak.

-KERVANA WOZ DA KATILDI

Öte yandan tek kadınlar ana tablosunda ilk turlarda yaşanan hayal kırıklığına bir katkı da Danimarkalı tenisçi Caroline Wozniacki'den geldi. Bu senenin Avustralya Açık şampiyonu ikinci turda karşı karşıya geldiği Ekaterina Makarova'ya 6-4, 1-6 ve 7-5'lik setlerle boyun eğerek turnuvaya veda etti. Dünya 2 numarasının bu vedasıyla birlikte kadınlar ana tablosunda ilk 10 içinde turnuvaya veda eden isim sayısı 5'e yükseldi.

İlk iki set karşılıklı paylaşıldıktan sonra final setinde 5-1 öne geçmesine rağmen maçı bitiremeyen Makarova, bu noktadan sonra Wozniacki'nin sette geri dönmesine engel olamasa da kritik 12.oyunda rakibinin servisini bir kez daha kırarak mücadeleye nokta koymayı başardı.

Maçta 37 basit hata yapmasına rağmen ürettiği 46 winner ile sonuca giden Makarova önünde 27 yaşındaki Wozniacki 23 winner ve 22 basit hata ile Wimbledon serüvenine nokta koydu.

Rus tenisçi Ekaterina Makarova üçüncü turda Lucie Safarova ile mücadele edecek.


(Eren Andaç / Tenisdunyasi.net)