Wimbledon zaferiyle birlikte egale ettiği Steffi Graf'ın Açık Dönem'deki tekler şampiyonluğu rekorunu Amerika Açık'ta bir tık geliştirmeyi amaçlayan Serena Williams, yarı finalde hiç beklemediği bir yenilgi tattı. Karolina Pliskova'ya 6-2, 7-6 ile boyun eğen Williams, bu hedefinden öte klasmanın zirvesindeki koltuğundan da oldu.

Dördüncü turda Serena'nın ablası Venus'ü deviren 10 numaralı seribaşı Pliskova, Arthur Ashe Stadyumu'ndaki buluşmanın açılış setinde Serena'ya hiçbir şans tanımadı. Rakibini beş kazanma vuruşunda tutan Pliskova, 26 dakika süren seti 6-2 ile hanesine yazdırıp ilk adımı attı.

İkinci setin beşinci ve altıncı oyunundaki karşılıklı break'lerin ardından yeniden sağlanan denge ancak tie-break'te bozulabildi. Pliskova 3/0 öne fırlasa da dört puanlık bir seri yakalayan Serena 4/3'lük üstünlüğe ulaştı. Peş peşe yitirdiği puanlara rağmen farkın açılmasına izin vermeyen Pliskova, servislerine tutunup skoru 6/5'e getirerek maç puanıyla tanıştı.

Maçta kalmak için servis atan Serena, tie-break'teki ikinci çift hatasını bu kritik anda yapınca 7/5'le tie-break'i kazanan Pliskova, adını finale yazdıran taraf oldu. Bu turnuvaya dek slam arenasında üçüncü turdan ötesini göremeyen 24 yaşındaki Çek raket, Cincinnati'de başlayan yenilmezlik serisini 11 maça çıkardı.

1 saat 25 dakika süren mücadele boyunca birinci servislerinin oyuna girdiği puanların %84'ünü cebine koyan Pliskova, şampiyonluk maçında karşısında Angelique Kerber veya Caroline Wozniacki'yi bulacak.

YENİ 1 NUMARA KERBER
Karolina Pliskova'nın bu dev galibiyeti neticesinde, WTA'in en tepesinde 186 haftadır hâkimiyet kuran Serena Williams, aralıksız en uzun süre zirvede kalma rekoruna ortak olduğu Steffi Graf'ı geçemeden liderlik koltuğunu Angelique Kerber'e kaptırdı. Yeni haftaya 1 numarada başlayacak olan Kerber, Graf'tan sonra bunu başaran ilk Alman olarak kayıtlara geçti.

Flushing Meadows'ta geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yarı finalde kalan altı kez Amerika Açık şampiyonu Serena, 18 Şubat 2013 tarihinden bu yana dünya sıralamasının en üst basamağında oturuyordu.

Ali Katipoğlu