Eski Wimbledon yarı finalisti Tsvetana Pironkova, omuz sakatlığı ve hamilelikten sonra tenise verdiği üç yıl aranın ardından, geri dönüşünün ilk turnuvası olan Amerika Açık'ta dördüncü tura yükseldi.

Pironkova 2010'da Wimbledon yarı finaline yükselirken üç yıl öncesinin finalisti Marion Bartoli ve 5 kez Wimbledon şampiyonu Venus Williams'ı mağlup etmişti.

Bu başarısından bir yıl sonra da Wimbledon'da son sekize kalan Bulgar raket, majör turnuvalarda en son çeyrek finalini 2016 Fransa Açık'ta gören Pironkova, kariyerinin tek WTA şampiyonluğunu 2014'te Sydney'de kazanmıştı.

Güçlü birinci servisleri ve paralele vurduğu etkili backhandlerle tanınan Pironkova, 2017'de Wimbledon birinci turunda Sara Errani'yi yendikten sonra omuz sakatlığı nedeniyle kortlardan uzak kalmış, 2018'de anne olduktan sonra da iki yıl korta çıkmamıştı.

Dünya sıralaması olmayan Tsvetana Pironkova üç yıldan uzun süreden sonra katıldığı ilk turnuva olan Amerika Açık'ta Garbine Muguruza ve Donna Vekic gibi seri başlarını yenerek adını son 16'ya yazdırmayı başardı.

Pironkova'nın çeyrek final yolundaki rakibi Fransız Alizé Cornet olacak.