31 yaşındaki Pemra Özgen, Maltepe Orhangazi Şehir Parkı İBB Spor Tesisleri’nin ev sahipliği yaptığı toplam 60 bin dolar para ödüllü Lale Cup'ta, ilk turda büyük bir galibiyete imza attı.

WTA sıralamasında 99. basamakta yer alan ve turnuvanın 1 numaralı seribaşı konumundaki Rus Ekaterina Alexandrova’yı üç sette deviren Özgen, adını son 16 raket arasına yazdırmayı başardı.

Karşılıklı kazanılan setlerin ardından, final setinde servis kırma dezavantajıyla 6-5 yenik duruma düşen milli raket, önce rakibinin servisi kırdı, sonra da tie-break'i 7-5'lik skorla hanesine yazdırdı. 2 saati aşan mücadeleden galip ayrılan Özgen, böylece ikinci turda 17 yaşındaki Sırp raket Olga Danilovic'in rakibi oldu.

ERKEN MAĞLUBİYETLER

Bu sene altıncısı gerçekleştirilen organizasyonda, tekler ana tablosunda mücadelesi veren diğer Türk tenisçiler ise Başak Eraydın, İpek Soylu, Ayla Aksu, Berfu Cengiz, İpek Öz ve Selin Övünç oldu.

Merkez kortta günün açılışını yapan Ayla Aksu, Smitkova'ya iki tie-break neticesinde elenirken, takip eden maçlarda İpek Soylu Kucova'ya, Selin Övünç Poznikhirenko'ya, Berfu Cengiz Sramkova'ya, İpek Öz Kostic'e ve son şampiyon Başak Eraydın ise Ghioroaie'ye kaybetti.

Ana tablonun ilk günü geride kalırken, turnuvanın geri kalanında teklerde sadece Pemra Özgen raket sallayacak.

(Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net)