Fransa Açık'ta üçüncü tur maçlarının son günü dünya 1 numarası Naomi Osaka ve daha önce burada üç defa şampiyon olan Serena Williams'ın vedasına sahne oldu.

Çek Katerina Siniakova'ya 6-4, 6-2'lik setlerle kaybeden Naomi Osaka, kaydettiği 38 basit hatayla kariyerinde hiç 16'ya kalamadığı Fransa Açık'a 2016 ve 2018'den sonra üçüncü defa üçüncü turda veda etti.

Katerina Siniakova ise çeyrek final yolunda 14 numaralı seri başı Madison Keys'in rakibi oldu.

Öte yandan iki dünya 1 numarasını karşı karşıya getiren mücadelede, Martina Navratilova'nın Steffi Graf'ı mağlup ettiği 1987 Amerika Açık finalinden bu yana ilk kez dünya çiftler 1 numarası, dünya tekler 1 numarasını bir tekler karşılaşmasında mağlup etmeyi başardı.

KENIN SÜRPRİZİ

20 yaşındaki Sofia Kenin'e 6-2, 7-5'lik iki setle mağlup olan 10 numaralı seri başı Serena Williams da turnuvaya üçüncü turda veda etti.

Hanesine 10 ace ve 30 puan vuruşu yazdıran ancak rakibinin iki katı (34-17) basit hata kaydeden Serena Williams, üst üste üçüncü yıl Paris'te final göremeden elendi.

İlk 10'daki rakiplerine karşı kariyerindeki üçüncü galibiyetini alan Sofia Kenin ise dördüncü turda 8 numaralı seri başı Ashleigh Barty'nin rakibi oldu.