COVID-19 önlemleri nedeniyle seyircisiz yapılan Paris Masters'ta finalde dünya 7 numarası Alexander Zverev'i 5-7, 6-4, 6-1'lik üç sette geçen 3 numaralı seri başı Daniil Medvedev şampiyonluğa ulaştı.

Rus raket daha önceki altı karşılaşmalarında yalnızca bir kez yenebildiği Zverev'e karşı ilk seti kaybettikten sonra ikinci sette 3-4 geri düştükten sonra üst üste 7 oyun, oynanan 10 oyunun ise 9'unu kazanarak şampiyon olmayı başardı.

Karşılaşma boyunca iyi bir servis grafiği çizen Medvedev, attığı 14 acein yanında ilk servisinden de %79 ile puan çıkardı.

Final yolunda Kevin Anderson, Alex de Minaur, Diego Schwartzman ve Milos Raonic gibi isimleri yenen Medvedev bu sonuçla, Paris'te üç kez mutlu sona ulaşan Marat Safin, 2006'da kupaya uzanan Nikolay Davydenko ile 2018 şampiyonu Karen Khachanov'dan sonra bu turnuvayı kazanan dördüncü Rus raket oldu.

Yarı finalde 1 numaralı seri başı Rafael Nadal'ı mağlup eden ancak finalde 12 maçlık galibiyet serisi sona eren Alexander Zverev ise, bu yıl çıktığı dördüncü finalinde Amerika Açık'la birlikte ikinci mağlubiyetini aldı.