Fransa'nın başkenti Paris'te pazar günü başlayacak olan sezonun ikinci grand slam turnuvasında kuralar çekildi. Organizasyonun ilk turunda, erkekler 1 numarası ve 10 kez şampiyon Rafael Nadal, Ukraynalı Alexandr Dolgopolov ile eşleşirken; kadınlar klasmanının dünya 1 numarası Simona Halep ise Amerikalı Alison Riske karşısında ikinci tur mücadelesi verecek.

Erkeklerde 2 numaralı seribaşı ve son Roma Masters finalisti Alexander Zverev'in, Litvanyalı Ricardas Berankis ile karşı karşıya geleceği ilk tur maçlarında, 2016 Roland Garros şampiyonu ve mevcut dünya 22 numarası Novak Djokovic elemelerden gelecek rakibini bekliyor.

Kadınlarda ise son şampiyon ve turnuvanın 5 numaralı seribaşı Jelena Ostapenko'nun ilk rakibi Ukraynalı Kateryna Kozlova olurken; WTA dünya klasmanının 2 numarası ve son Avustralya Açık şampiyonu Caroline Wozniacki, Amerikalı Danielle Collins karşısında ter dökecek.

İKİ ŞAMPİYON İLK TURDA KARŞI KARŞIYA

Çekilen kura sonucu favori raketlerin rakipleri netlik kazanırken, bir diğer önemli nokta ise henüz açılış turunda çok zorlu eşleşmelerin gerçekleşmesi oldu. 2016 şampiyonu Garbine Muguruza ile 2009 yılında kupayı kaldıran Svetlana Kuznetsova'yı karşı karşıya getirecek eşleşme, ilk tur maçları arasında öne çıkıyor.

Açılış turunun bir diğer merak uyandıran maçı ise iki genç tenisçiyi eşleştirdi. Madrid'de çeyrek final gören 23 yaşındaki Kyle Edmund, bu sezon Sidney'de final oynama başarısı gösteren 19 yaşındaki yetenekli Avustralyalı Alex de Minaur ile ikinci tur mücadelesi yapacak.

15 numaralı seribaşı ve ev sahibi Lucas Pouiile ile Daniil Medvedev'i ve 22 numaralı tecrübeli Alman Philipp Kohlschreiber ile Borna Coric'i korta çıkaracak eşleşmeler ise ilk turun öne çıkan ve çekişmeli geçmesi beklenen diğer müsabakaları olarak göze çarpıyor.

ANNE OLARAK DÖNÜYOR

Eski dünya 1 numarası Serena Williams'ın, doğum yaptıktan sonra korta çıkacağı ilk grand slam Roland Garros olacak. Paris'te 3 kez şampiyonluk yaşayan Serena, açılış turunda Çek raket Krstyna Pliskova ile kozlarını paylaşacak.

Bu turnuvada iki şampiyonluğa sahip dünya 29 numarası Maria Sharapova'nın elemelerden gelecek rakibini beklediği kadınlar ana tablosunda, turun bir diğer annesi Victoria Azarenka da bir diğer Çek raket Katerina Siniakova ile mücadele edecek.

Roma Masters'ta son şampiyon unvanını koruyarak Paris'e gelen ve şampiyonluğun en ciddi adaylarından biri olarak görülen 4 numaralı seribaşı Elina Svitolina'nın ilk turdaki rakibi ise Ajla Tomljanovic oldu.

Öte yandan çim kort sezonuna kadar ara verme kararı alan Roger Federer ile sakatlığı bulunan Andy Murray, Paris toprağında yer almayacaklar.

Sezonun ikinci grand slam turnuvası Roland Garros'ta muhtemel çeyrek final eşleşmeleri ise şu şekilde:

Erkekler ana tablosu

Nadal - Kevin Anderson
Cilic - Del Potro
Goffin - Dimitrov/Djokovic
Nishikori - Thiem/Zverev

Kadınlar ana tablosu

Halep - Garcia
Muguruza - Pliskova
Ostapenko - Svitolina
Kvitova - Wozniacki

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net