Bu yıl ilk kez düzenlenen ve ''Otizm İçin Oyna'' sloganıyla yola çıkan Otizm Cup'ta, bugün oynanan finaller neticesinde, tek erkekler, tek kadınlar, çiftler ve karışık çiftler olmak üzere toplam 21 kategoride şampiyonlar belli oldu.

Otizm Cup'ta finallerin tamamlanmasının ardından ödül törenine geçildi. Turnuvanın ilk gününde Türkiye'nin ilk ve tek lisanslı otizmli tenisçisi Burak Erdoğan ile gösteri maçı yapan İpek Şenoğlu'nun sunduğu törende, turnuvanın sponsorları DOW Kimya ve Sanayi, Sporben, Fenerbahçe Koleji, Vividenta Diş Klinik, Genç Tenis Akademisi, Sport Point Extreme, Helikon Business Hotel, Göreme Muhallebicisi, GTA Cup ve ÇıtçIt Restoran'a plaketleri takdim edilirken, şampiyonlar ve finalistler ise kupalarına kavuştu.

SOLDADO DA KORTA ÇIKTI

Büyük katılımın olduğu ödül töreninde, otizm konusunda farkındalık yaratma hedefiyle düzenlenen organizasyonda elde edilen gelirlerle dört otizmli gencin eğitim, bakım ve çeşitli masraflarının karşılanacağı açıklanırken, tören kupa kazanan tüm senyör tenisçilerin katıldığı toplu fotoğraf çekimiyle tamamlandı.

Fenerbahçe’nin İspanyol futbolcusu Roberto Soldado da, turnuvanın dördüncü gününde Otizm Cup kapsamında Burak Erdoğan ile turnuva bir gösteri maçı yapmış ve basın toplantısında otizm farkındalığına dikkat çekmişti.

(Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net)