İstanbul Büyük Kulüp’te devam eden Otizm Cup Senyör Tenis Turnuvası kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Organizasyon çerçevesinde Fenerbahçe’nin İspanyol futbolcusu Roberto Soldado ve Türkiye’nin ilk ve tek lisanslı otizmli tenis oyuncusu Burak Erdoğan önce basın mensuplarının karşısına çıkarken, sonrasında da birlikte korta indiler.

Roberto Soldado, Burak Erdoğan ve Sporben Otizm Derneği Kurucusu Bener Erkorur ve Büyük Kulüp Derneği Spor Komite Başkanı Şebnem Tezel, basın toplantısında otizm farkındalığına değinip, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Böyle anlamlı bir günde Burak ile bir araya geldiği için onur duyduğunu dile getiren Roberto Soldado, ‘’Otizmli bireyler çok mücadele eden ve çok çalışan insanlar. Yanımızda da yıllarca çalışmış emek vermiş ve lisanslı seviyede tenis oynayabilecek duruma gelmiş bir arkadaşımız var. Onun bu çabası hem bizler hem de otizmli bireyler için çok büyük ilham kaynağı. Burada buluşma amacımız, otizm özelinde biraz daha farkındalık yaratabilir miyiz düşüncesiydi. Umarım bu konuda katkımız olmuştur. Hayatta hiçbir limit ve sınır yoktur. Bunu bilerek hayatımızı sürdürmeliyiz. Çok çalışırsak her şeyi başarabiliriz’’ şeklinde konuştu.

BURAK, OTİZMLİLERE YOL GÖSTERİYOR

Sporben Otizm Derneği Kurucusu ve Burak Erdoğan’ın antrenörü Bener Erkorur ise Fenerbahçe Kulübü’ne ve Roberto Soldado’ya teşekkürlerini iletirken, Burak ile çıktıkları yolculuğa değindi. Türkiye’de her 10 insandan 8’inin otizm hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını söyleyen Erkorur, ‘’Burak ile 2000 yılında tanıştık ve çalışmaya başladık. Bir hayal kurduk, yola çıktık, onu tenisle hayata adapte etmeyi amaçladık. Geldiğimiz günde ise bunu başardığımızı söyleyebilirim. Burak Türkiye’nin ilk otizmli lisanslı tenisçisi. Otizmlileri temsil edip, Türkiye’de 800 bin otizmli bireye yol gösteriyor’’ dedi.

Gösteri maçı sonrasında düzenlenen törende, Büyük Kulüp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı M. Melih Tavukçuoğlu, Roberto Soldado’ya, Bener Erkorur ise katkılarından ötürü FBTV adına Fatih Demirkol’a plaketlerini takdim etti.

(Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net)