Charleston ikinci turunda Shelby Rogers'a karşı final setinde 1-5 geri düşen 10 numaralı seri başı Jelena Ostapenko, rakibini 4-6, 6-3, 7-6(4)'lık setlerle mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı.

2017'de, aynı yıl elde ettiği Fransa Açık şampiyonluğundan önce burada final oynayan Letonyalı raket, iki buçuk saatlik mücadele boyunca 37 paun vuruşu kaydetmesine karşın hanesine 6 çift hata ve 30 da basit hata yazdırdı.

Turnuvaya wild card ile katılan ABD'li Shelby Rogers ise üçüncü sette elde ettiği bir maç puanını değerlendiremedi ve turnuvaya veda etti.

üçüncü turda bir başka ABD'li Madison Keys'in rakibi olan Ostapenko maç sonunda, "Bugün güçlü vuruşlar yapmaya çalışmadım. Puanlar uzadıkça kazanma olasılığımın arttığını fark ettim ve iyi bir ralli fırsatı bulduğumda agresif oynamaya çalıştım." diye konuştu.

Toprak sezonunun ilk haftasında Charleston'da günün öne çıkan bir diğer mücadelesindeyse Belaruslu Aryna Sabalenka, elemelerden gelen Kateryna Kozlova karşısında ilk seti kaybetse de 3-6, 6-3, 6-3'lük setlerle rakibini geçerek adını üçüncü tura yazdırdı.