6 numaralı seribaşı olarak mücadele ettiği Miami Open'da, Elina Svitolina'yı iki tie-break neticesinde mağlup eden Jelena Ostapenko, adını yarı finale yazdıran taraf oldu.

Letonyalı raket, 7-3 ve 7-5'lik iki tie-break ile Miami Open'da kendisi adına 2018'in ilk yarı finalini oynamaya hak kazandı.

Son Roland Garros şampiyonu Ostapenko, bu sezon ilk yarı finaline yükselirken, aynı zamanda rakibi Svitolina'ya karşı korta çıktığı ikinci maçtan da galip ayrılmış oldu. 20 yaşındaki Letonyalı, geçen sezon Wimbledon'da karşı karşıya geldiği rakibi karşısında yine set kaybetmeden galibiyete uzanan taraf olmuştu.

İlk üç turda Timea Babos, Beatriz Haddad Maia ve Petra Kvitova'yı da iki setlik galibiyetlerle safdışı bırakan Ostapenko, bu yıl Miami Open'da çeyrek final ve ötesini gören en genç raket olmayı da başardı. Öte yandan yarı finalde Venüs Williams-Danielle Collins maçının galibiyle oynayacak olan Ostapenko, Miami'de adını finale yazdırmayı başarırsa, dünya sıralamasında mevcut derecesi olan beşinciliği geliştirmeyi de garantileyecek.

Elina Svitolina'ya karşı kazanarak 2018'deki galibiyet/mağlubiyet derecesini 8-7'ye getiren Alyona, bu kategoride derecesini yüzde 50'nin üzerine çıkarmayı da başardı.

(Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net)